به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، محققان مرکز ملی سلامت آمریکا، اطلاعات مربوط به قرار گرفتن زیر نور خورشید بیش از ۲۸ هزار نفر را بررسی کردند. در این تحقیق، از افراد پرسیدند که بعد از قرار گرفتن به مدت ۱ ساعت زیر نورخورشید، چه اتفاقی برای پوستشان افتاد. سپس آن افرادی که دچار آفتابسوختگی شدید شده بودند و یا کمی بدنشان، پوسته پوسته شده بود و یا حتی پوستشان خیلی کم برنزه شده بود را حساس به نورخورشید درنظر گرفتند.
آن دسته از افراد هم که پوستشان بدون اینکه آفتابسوخته شود، فقط کمی تیرهتر شده بود یا اتفاقی برای پوستشان نیفتاده بود را غیرحساس به نور خورشید نامیدند.
درضمن پاسخدهندههای این بررسی، دفعاتی را که در یک سال، دچار آفتابسوختگی شده بودند عنوان کردند. ۷۷ درصد از آنها، حداقل از یک مدل حفاظتی در برابر نور خورشید، مانند استفاده از سایبان، کلاههای لبهدار و کرمهای ضدآفتاب، استفاده کرده بودند. در ضمن حدود ۴۰ درصد آنها نیز هنگام بیرون رفتن بیشتر در سایه قرار میگرفتند و فقط ۱۶ درصد از این افراد از لباسهای آستین بلند استفاده کرده بودند.
۶۲ درصد از افرادی که به نور خورشید حساس بودند، فقط از کرم ضدآفتاب استفاده کرده و دچار آفتابسوختگی شده بودند. اما باقی این افراد به جای استفاده از کرم ضدآفتاب، کلاه لبهدار و یا لباسهای آستیندار و پوشیدهتر به تن داشتند. فقط ۷ درصد از افرادی که به نور خورشید حساس نبودند، با استفاده نکردن از کرمهای ضدآفتاب، دچار آفتابسوختگی شده بودند.
در بررسی محققان نسبت به نوع پوست افراد فوق، متوجه شدند آنهایی که پوست روشن و رنگپریدهتر دارند حتی با وجود کرمهای ضدآفتاب نمیتوانند از خطرات آفتابسوختگی و احتمال ابتلا به سرطان به راحتی پیشگیری کنند. این افراد باید از روشهای محافظتی دیگر مانند پوشیدن لباس بیشتر و یا کلاههای لبهدار استفاده کنند.
به گزارش طبنا، ما نمیتوانیم نوع پوستمان را عوض کنیم اما میتوانیم مدبرانه از آن مراقبت کنیم.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما